Cauta

Cercei argint cu Ametist, Topaz si Citrin

125 lei
Stoc epuizat
Cod: e4/101-247
Cercei argint cu pietre semipretioase fatetate de ametist mov,topaz si citrin.
Piatra: Ametist, Citrin
Material: Argint 925, Piatra
Colectia: BOB

Cercei argint 925 cu pietre semipretioase fatetate de ametist mov si citrin, topaz.

Lungime: 5 cm


AMETIST

DSC_0519

IMPARATUL PIETRELOR MOV.

Este bijuteria care este cel mai frecvent asociată cu culoarea mov, chiar dacă există și alte pietre violet, cum ar fi charoitul sau sugilitul. Culoarea sa purpurie poate fi rece și albăstrui, sau un mov roșiatic, varietate care este denumita ametist „zmeură”. Culoarea purpurie a ametistului poate varia de la un liliac deschis la un violet regal intens. De asemenea, ametistul se arată în mod obișnuit in ceea ce se numește „zonarea culorilor”, care în cazul ametistului constă din zone unghiulare de culoare mai închisă până la mai deschisă la culoare.

ZONAREA CULORILOR – CE INSEAMNA?

Cristalele de ametist cresc încet, iar compoziția apelor din care cresc se poate schimba în timp. Pe măsură ce compoziția apei se schimbă, cantități diferite de fier sunt încorporate în suprafața cristalului. Ulterior, radiațiile emise de minerale în roca din jur modifică fierul pentru a produce culoarea purpurie. Acest lucru poate determina cristalul să aibă zone de intensitate diferită a culorii. Fiecare dintre aceste zone înregistrează un interval de timp în creșterea cristalului similar cu inelele de creștere ale unui copac. Bijuteria din fotografia de mai sus arată zonarea dramatică a culorilor. Deși acest lucru este interesant din punct de vedere geologic, cele mai preferate pietre de ametist au o culoare bogată și uniformă.

VALOROS CA DIAMANTUL.

Datorită culorii sale asemănătoare vinului/strugurilor, legendele grecești timpurii au asociat ametistul cu Bacchus, zeul vinului. Alte legende reflectau convingerile oamenilor conform cărora ametistul își păstra purtătorul cu capul limpede și iute în luptă și în afaceri. Deoarece ametistul era asociat cu vinul, se credea că purtarea ametistului împiedica beția si intoxicatia.

Până în secolul 19, când au fost descoperite marile zăcăminte din Brazilia, ametistul a fost considerat ca valoare egală cu diamantul, rubinul, smaraldul și safirul. Acest lucru s-a datorat nuanțelor sale profunde, regale de violet. Nu este de mirare că pietre de ametist împodobeau degetele episcopilor, in bijuterii religioase, iar cele mai frumoase pietre de ametist erau montate in coroanele regale.

Ametistul are o duritate de Mohs de 7, nu se rupe prin clivaj și, în general, este considerat potrivit pentru aproape orice utilizare de bijuterii. Cu o combinație de culori atractive, durabilitate bună și accesibilitate, nu este de mirare că ametistul este o bijuterie preferată de artizani, bijutieri, meșteri și consumatori.

Cu toate acestea poate veni în contact cu o varietate de obiecte comune care pot produce o zgârietură pe suprafața sa. Obiecte dure sau abraziunea cu alte pietre de duritate egală sau mai mare într-o cutie de bijuterii pot provoca pagube. De asemenea, ametistul este un material fragil care poate fi ciobit sau zgâriat prin impact. Cel mai bine este să nu purtați bijuterii de ametist în timpul unor activități sau în locații in care exista pericolul sa loviti bijuteria – acest lucru este valabil pentru majoritatea bijuteriilor cu pietre semipretioase sau pretioase!

PASTRAZA-L CORESPUNZATOR – SE POATE DECOLORA!

Depozitarea pe termen lung a ametistului și a bijuteriilor de ametist se face cel mai bine într-o cutie de bijuterii sau în altă locație întunecată. Culoarea ametistului se poate decolorare prin expunere prelungită la lumina directă a soarelui sau la luminile luminoase de afișare.

PIATRA CELOR NASCUTI IN FEBRUARIE.

Ametistul este piatra de naștere sau talismanul norocos pentru cei nascuti in luna februarie și una din emblemele celor doisprezece apostoli. Mai este cunoscută sub numele de piatra zodiac pentru pești. De asemenea, este legat de elementul Vântului. Se crede că acest element activează mintea și ajută la clarviziune și intuiție.

AMETISTUL CA PIATRA PROTECTOARE.

Proprietățile de vindecare ale ametistului sunt multe si benefice – este o piatra puternica si protectoare. Deoarece este legat de chakra coroanei, este util în purificarea minții și în curățarea gândurilor negative. Acesta protejează atacul psihic, transmutând energia în dragoste și protejând purtătorul de toate tipurile de rău. Ametistul este un tranchilizant natural, ameliorează stresul și încordarea, calmează iritabilitatea, echilibrează schimbările de dispoziție, risipește furia, frica și anxietatea. Elimina tristețea, durerea și dizolvă negativitatea. Ametistul activează conștiința spirituală, deschide intuiția și îmbunătățește abilitățile psihice. Are puteri puternice de vindecare și curățare. Ametistul încurajează sobrietatea, ajuta purtatorul sa elimine dependentele nocive- alcool, droguri sau alte dependențe. Calmează și stimulează mintea, ajutând la concentrare, îmbunătățind memoria și motivația. Ametistul ajută la amintirea și înțelegerea viselor, ameliorează insomnia.

BENEFIC TRACTULUI RESPIRATOR.

De-a lungul timpului în toate părțile lumii, mulți oameni au crezut că pietrele semipretioase au capacitatea de a vindeca, proteja persoana care le deține sau le poartă. Se crede, ca ametistul stimulează producția de hormoni, tonifică sistemul endocrin și metabolismul. Întărește sistemul imunitar, reduce durerea și întărește organismul pentru a lupta împotriva cancerului, ajută la regenerarea țesuturilor, curăță sângele. Ametistul ușurează durerile de cap și eliberează tensiunea. Reduce vânătăile, umflăturile, leziunile și tratează tulburările de auz. Se crede, ca a metistul vindecă bolile plămânilor și ale tractului respirator, afecțiunile pielii, afecțiunile celulare și bolile tractului digestiv.

Este o piatra ideală pentru meditație – mai ales pentru cei care doresc sa descopere motivul anumitor comportamente sau acțiuni, atât din partea propriei persoane cat si a altora. Pentru a medita cu ametistul, mergeți într-o cameră cu lumina moale unde ca puteti calma. Puteți utiliza o piatra de ametist pentru a trimite energie sau un varf de cristal de ametist. Așezați-vă confortabil cu ametistul în palma și inspirați energia violetă a ametistului. Lăsați energia moale a ametistului să aducă o stare de claritate si imaginati-va ce anume doriti sa va aduca aceasta meditatie. Simțiți ametistul cum radiază protecție, claritate si calm în spiritul vostru. Când sunteți gata, inspirati adanc și deschideți lent ochii în timp ce expirați. Curățați ametistul după meditație.

Este o piatra semipretioasa suficient de rezistentă pentru a fi utilizat in bijuterii, iar nuanțele de purpuriu-pastel fac ca bijuteriile sa fie iubite in randul consumatorilor. Proprietatile sale benefice si culorile ei minunate fac ca astăzi sa fie una din cele mai apreciate varietati de cuarț.

De notat: este foarte important sa alegem pietrele care ne atrag – uneori suntem atrasi de o piatra datorita beneficiilor sau proprietatiilor pietrei, nu pentru ca simtim o chemare naturala. La fel de important este sa ascultam de sfatul medicilor sau al oamenilor de specialitate in legatura cu orice problema de sanatate. Chiar daca exista putine cercetari științifice despre pietrele semiprețioase si puterea lor vindecare, multe persoane persistă în aceste credințe. Astăzi, ametistul este una dintre cele mai populare „pietre vindecătoare”.

TOPAZ

DSC_0186-2

Topazul este piatra lunii decembrie si totodata piatra oferita la a 4-a și a 19-a aniversare de căsătorie, fiind un simbol al iubirii și afecțiunii.

Confundat cu peridotul.

Numele topaz provine de la o mică insulă greceasca din Marea Roșie numita candva "Topazios", in prezent Zabargad. Topazios derivă din cuvântul topazin sau topazein, însemnând „a căuta” sau „a suspecta”, deoarece insula era în mare parte ascunsă de ceață și greu de găsit.

Pe aceasta insula nu s-a gasit niciodată topaz, dar a fost o sursă de pietre de culoarea uleiului proaspăt de măsline, care era defapt olivina (peridot). Peridotul a fost confundată cu topazul, acesta fiind cauza pentru care pietrele de culoare verde au fost numite topaze pentru o perioada lunga de timp.

Grecii și romanii apreciau foarte mult topazul ca piatră prețioasă si credeau că topazul le dă putere. În Europa, în perioada Renașterii, oamenii au crezut că topazul poate sparge vrăjile, blestemele și risipă furia. Timp de secole, mulți oameni din India au crezut că topazul purtat deasupra inimii asigură o viață lungă, frumusețe și inteligență purtatorului.

Astazi se crede ca topazul este o piatră a iubirii, a norocului și este extrem de eficient pentru atingerea scopurilor. Este excelent pentru atragerea persoanei potrivite în viața cuiva, pentru prietenie, dragoste sau pentru îmbunătățirea relațiilor existente. Il ajuta pe purtator sa fie onest, fidel si sa aiba incredere in sine si in fortele proprii. Se folosește energia topazului pentru a șterge oboseala, pentru a ridica starea de spirit și pentru a pune în acțiune gândurile bune, eliberand stresul acumulat in subconstient.

Beneficii pe culori.

Topazul albastru ajută la controlul mâniei și aduce emoții ascunse la suprafață, astfel încât acestea să poată fi tratate într-un mod calm. De altfel se crede ca este o piatră de inspirație creativă și claritate mentală astfel fiind un talisman minunat pentru artiști, muzicieni, autori, inventatori sau oricine care doreste sa își exprime latura creatoare. Este o piatră a liniștii, calmeaza emoțiile și este ideal pentru meditație- plasat pe chakra gâtului sau pe chakra celui de-al treilea ochi ajută la articularea clara si constienta al gandurilor si sentimentelor.

Topazul galben/auriu/portocaliu activează chakrele bazală, sacrala și solara, dar și coroana, crescând capacitatea de a direcționa propria energie. Este o piatră a creativității și al intențiilor bune- genereaza abundență. Folosit respectuos, este un cristal excelent pentru alinierea conștientă la cele mai înalte forțe din univers și poate fi folosit pentru a stoca informațiile, energia, gândurile și dragostea primită în acest mod. La fel ca o baterie, aceasta poate reîncărca spiritual și fizic, stimulând credința și optimismul, demnitatea de sine și mândria în abilitățile cuiva, fără a exagera si a "incarca" ego-ul.

Topazul roz reprezinta speranța, incurajează onestitatea, deschiderea fata de noi experiente, aduce noroc în problemele iubirii. Stimuleaza chakra inimii, atrage dragostea autentică și dizolvă tendințele distructive, posesive din o relatie. Topazul de aceasta culoare placuta ajută purtatorul sa treaca mai usor peste despartire, alina durerile si mangaie rănile in dragoste - este un cadou minunat pentru o primă dragoste, pentru o zi de naștere sau aniversare pentru a semnifica afecțiunea care va continua să crească în timp.

Exista si topaz mov care este un talisman excelent pentru luarea deciziilor. Acesta servește pentru a proteja împotriva persoanelor toxice si promovează o conexiune între chakra inimii și coroana, oferind un transfer de energie între cele două.

Topazul maroniu generează forta și stabilitate, încredere și capacitatea de a construi prietenii adevarate de durată. Este un cadou perfect pentru cei care sunt neîncrezatori în viață, in propriile puteri sau in alte persoane, pentru a deveni mai deschiși. Este un ajutor binevenit pentru ameliorarea timiditatii excesive și al tulburarii obsesiv compulsive. Topazul brun stimulează chakra bazala- crește forța, motivația.Ce vindeca topazul?

Topazul a fost recunoscut încă din secolul al X-lea pentru beneficiile aduse în vindecarea bolilor ochilor, pentru atenuarea bolilor mintale și pentru restabilirea pierderii senzoriale (a gustului si mirosului). Se crede, de asemenea, ca ajuta la tinerea sub control a problemelor cardiace și pentru a reduce sforăitul.

Topazele in tonuri de galben incarca corpul si il ajuta sa se relaxeze total, promoveaza regenerarea țesuturilor. Pot fi utilizate în tratamente pentru afecțiunile ficatului, vezicii biliare și glandelor endocrine. Aceste topaze in culori calde sunt excelente pentru combaterea depresiei.

Aceasta piatra semipretioasa in culoare albastra este utila în ameliorarea durerilor de cap, migrenelor- ajută la relaxare si la tratarea problemelor cauzate de stres.

Topazul este un cristal superb pentru meditație, aducând mintea, corpul și spiritul în unire cu forțele universului. Îmbunătățește relaxarea, creează lejeritate și stimulează sentimentele de pace. Este foarte bun pentru afirmații și vizualizare, precum și pentru a îndrepta atenția cuiva spre vindecare, atracție și manifestare.

Este important de retinut ca aceste informatii nu înlocuiesc consultarea unui profesionist din domeniul sănătății si recomandam să consultați medicul dumneavoastră sau un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe orice tratament alternativ.

Piatra sagetatorilor.

Topazul este piatra tradițională pentru luna decembrie si una dintre pietrele zodiacale pentru cei născuți sub semnul săgetătorului (între 22 noiembrie și 21 decembrie).

Topazul se formează în diverse tonuri și saturații de galben, auriu, portocaliu, roșu, albastru, verde, violet, maro și incolor. Din aceasta cauza, topazul poate fi confundat cu multe alte pietre:  acvamarin, citrin, cuarț, beril, turmalina sau safir. Este o piatră durabilă (8 pe scara lui Mohs), ce nu se dizolvă în majoritatea solvenților chimici. Deși poate fi tăiată perfect, este predispusă la spargeri dacă este lovită puternic sau daca vine în contact cu o varietate de obiecte comune - acestea pot produce o zgârietură pe suprafața sa. Obiecte dure sau abraziunea cu alte pietre de duritate egală sau mai mare într-o cutie de bijuterii pot provoca pagube. Cel mai bine este să nu purtați bijuterii cu piatra de topaz în timpul unor activități in care exista pericolul sa loviti bijuteria - acest lucru este valabil pentru majoritatea bijuteriilor cu pietre semipretioase sau pretioase!

Bolovane de topaz de sute de kilograme.

Se găsește în întreaga lume și au fost descoperite cristale uriașe și impecabile care cântăresc până la 220 de kilograme. Brazilia este unul dintre cei mai mari producători de topaz unde unele cristale clare de topaz pot atinge dimensiunea unui bolovan și cântăresc sute de kilograme, iar Rusia, Cehia, Afganistan si Sri Lanka sunt alte tari care au "ascunse" in pamant importante cantitati de pietre semipretioase de topaz.

Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii. Autentificare